Video: Binaural Sessions Nathalie EP04

Uit Bossche monden viel honger en hunker naar haver naar gerst naar ruisende rogge In deze donkere meelfabriek bij daglicht in 1909 gebakken buigt zij haar hoofd vol korenvelden Zij laat gisteren gisten en morgen rijzen zij geeft ons heden ons dagelijks brood doordesemd van hoop op hogere hemels nooit zal een leeuwerik in haar landen – Eric Alink De opname maakte ik met een enkele binaural stereo microfoon, dat maakt mixen achteraf onmogelijk. De opname is een choreografie geworden, gericht op de juiste balans en plaatsing van het geluid in de ruimte. Produceren in de akoestische wereld is iets dat alleen kan slagen als je werkt met de beste muzikanten. Meer galm? Dan bewegen we verder weg van de microfoon, of zingen we richting de muren. Meer stereo? Dan gaan we meer naar de zijkanten. Willen we een droger geluid? Komen we dichterbij de microfoon. Zoals het vroeger ook gebeurde. Alleen dan met de apparatuur van nu. Modern. Levensecht. Een speciale ‘one-taker’. Voor een tijd waarin alles verder weg lijkt dan ooit, bewegen wij dichterbij. Niks verstomd of verzwakt, alles komt tot leven. Voor het binaural effect is het belangrijk dat je een hoofdtelefoon gebruikt. Geniet. Credits: Zang | Contrabas: Nathalie Schaap Gitaar | zang: Mark Schimmel Banjo: Jos van Ringen Mandoline | zang: Janos Koolen Violin: Oene Van Geel Tekst in beeld: Eric Alink Concept: Dave Menkehorst Camera | Montage | Geluid: Dave Menkehorst Licht: Eva van Pelt Kunstenaar: Andrea Lehnert Locatie Werkwarenhuis ‘s-Hertogenbosch Met dank aan Andrea Lehnert | galerie Nasty Alice Appèl Galeries | appel-galeries.nl Werkwarenhuis | werkwarenhuis.nl Cultuurfondsen ‘s-Hertogenbosch, Prins Bernhard Cultuurfonds en Sena Performers Muziekproductiefonds

Video: Binaural sessions Eva van Pelt EP03

Het koepelgewelf is vochtig. Natte stuc. Hoog boven het altaar sluit God zijn oog. Water in wijn veranderen kunnen velen. Maar water in tranen alleen zij. – Eric Alink De opname maakte ik met een enkele binaural stereo microfoon, dat maakt mixen achteraf onmogelijk. De opname is een choreografie geworden, gericht op de juiste balans en plaatsing van het geluid in de ruimte. Produceren in de akoestische wereld is iets dat alleen kan slagen als je werkt met de beste muzikanten. Meer galm? Dan bewegen we verder weg van de microfoon, of zingen we richting de muren. Meer stereo? Dan gaan we meer naar de zijkanten. Willen we een droger geluid? Komen we dichterbij de microfoon. Zoals het vroeger ook gebeurde. Alleen dan met de apparatuur van nu. Modern. Levensecht. Een speciale ‘one-taker’. Voor een tijd waarin alles verder weg lijkt dan ooit, bewegen wij dichterbij. Niks verstomd of verzwakt, alles komt tot leven. Voor het binaural effect is het belangrijk dat je een hoofdtelefoon gebruikt. Geniet. Credits: Zang | Gitaar: Eva van Pelt Gitaar: Remo van Osch Compositie: Eva van Pelt | Remo van Osch Koor: Schola Cantorum Tekst in beeld: Eric Alink Concept: Dave Menkehorst Camera | Montage: Dave Menkehorst Geluid: Dave Menkehorst Met dank aan Sint-Janskathedraal en Schola Cantorum, Cultuurfondsen ‘s-Hertogenbosch, Prins Bernhard Cultuurfonds en Sena Performers Muziekproductiefonds

Video: Binaural sessions Bertolf EP02

‘Geelzucht, roodvonk, grijze tijd de vergankelijkheid die kleur bekent in een oude ziekenhuiskapel We knielen zonder knieval voor de maan die breuken turft en haar schaduw die naar gips ruikt Leg je neer bij nachten die opstaan Heel het licht dicht het donker’ – Eric Alink Hier is ‘ie dan: de tweede Binaural Session. Deze keer met Bertolf, een van de relevantste songwriters uit Nederland. We namen ‘What have I dragged you into’ van Bertolf’s laatste LP op in de kapel van het oude klooster en ziekenhuis De Papenhulst in ’s-Hertogenbosch, een pand dat nu in gebruik is als woongemeenschap en krakersnest. De opname maakte ik met een enkele binaural stereo microfoon, dat maakt mixen achteraf onmogelijk. De opname is een choreografie geworden, gericht op de juiste balans en plaatsing van het geluid in de ruimte. Produceren in de akoestische wereld is iets dat alleen kan slagen als je werkt met de beste muzikanten. Meer galm? Dan bewegen we verder weg van de microfoon, of zingen we richting de muren. Meer stereo? Dan gaan we meer naar de zijkanten. Willen we een droger geluid? Komen we dichterbij de microfoon. Zoals het vroeger ook gebeurde. Alleen dan met de apparatuur van nu. Modern. Levensecht. Een speciale ‘one-taker’. Voor een tijd waarin alles verder weg lijkt dan ooit, bewegen wij dichterbij. Niks verstomd of verzwakt, alles komt tot leven. Voor het binaural effect is het belangrijk dat je een hoofdtelefoon gebruikt. Geniet. Credits: Zang | Gitaar: Bertolf Lentink Drums | Zang: Bauke Bakker Contrabas: Dirk Schreuders Gitaar | Zang: Bas Schouten Tekst in beeld: Eric Alink Concept: Dave Menkehorst Camera | Montage: Dave Menkehorst Geluid: Dave Menkehorst Productie Assistent: Eva van Pelt Met dank aan Cultuurfondsen ‘s-Hertogenbosch, Prins Bernhard Cultuurfonds en Sena Performers Muziekproductiefonds

Video: Binaural Sessions: Vic Willems EP01

‘Druk je oor zonder inkttegen de tegelvloer.Hoor wat ongehoord is.Voetstappen van doemdenkersen wijkende wonderkinderen.In deze zaal, synagoge van Den Bosch,tussen 1893 en 1999.’- Eric AlinkHij is er, de eerste Binaural Session.Ik ontdekte de muziek van Vic Willems op Eurosonic Noorderslag 2020, en later in de podcast van Mensen Zeggen Dingen.Vic’s tekst kwam bij me binnen.De Willem Twee toonzaal in ‘s-Hertogenbosch is een bijzondere plek, met een grote akoestiek.Elektronische geluiden afspelen in zo’n akoestische wereld doet iets.De opname is gemaakt met een enkele binaural stereo microfoon. Mixen achteraf was dus niet mogelijk.De opname is een choreografie geworden, gericht op de juiste balans en plaatsing van het geluid.Produceren in de akoestische wereld, dus.Meer galm? Dan verder weg van de microfoon. Zing richting de muren. Meer stereo? Dan meer naar de zijkanten. Droger geluid? Dichterbij de microfoon. Zoals het vroeger ook gebeurde. Alleen dan nu. Modern. Levensecht. En meer nodig dan ooit.Voor het binaural effect is het belangrijk dat je een hoofdtelefoon gebruikt. Geniet.

Video: Helge – On top of the situation (live in Iceland)

Live video Iceland! On top of the situation.

Besides playing Iceland Airwaves Dave Menkehorst and I also recorded a live video in a church in Hafnarfjörður. It's a song which is not on the new Polar album, but we enjoy playing it live. A song for the next album?/Naast het spelen op Iceland Airwaves hebben Dave Menkehorst en ik een live video opgenomen in een kerk in Hafnarfjörður. Het staat niet op het nieuwe album Polar, maar we spelen 'm altijd graag live. Op een volgend album zetten?Come see us live on January 31st at EKKO. It will be the dutch release show of Polar. Get the album there or be prepared and get it online already:-)/Kom ons live zien op 31 januari in de Ekko in Utrecht. Het zal de NL release zijn van Polar. Vinyl en cd zullen daar te kijgen zijn, of wees voorbereid en haal Polar alvast:-)-> https://www.platomania.nl/search/results/?searchartiest=helge&searchtitel=polarVideo by Dave Menkehorst. Thanks Bob Schellens for filming and coming up with this great location. Thanks Guðmundur Óskar for the drum set. #polar #newalbum #live #church #iceland #december #release @V2 Records Benelux Icelandair

Geplaatst door Helge op Woensdag 11 december 2019

Besides playing Iceland Airwaves Dave Menkehorst and I also recorded a live video in a church in Hafnarfjörður. It’s a song which is not on the new Polar album, but we enjoy playing it live. A song for the next album?
/
Naast het spelen op Iceland Airwaves hebben Dave Menkehorst en ik een live video opgenomen in een kerk in Hafnarfjörður. Het staat niet op het nieuwe album Polar, maar we spelen ‘m altijd graag live. Op een volgend album zetten?

Come see us live on January 31st at EKKO. It will be the dutch release show of Polar. Get the album there or be prepared and get it online already:-)
/
Kom ons live zien op 31 januari in de Ekko in Utrecht. Het zal de NL release zijn van Polar. Vinyl en cd zullen daar te kijgen zijn, of wees voorbereid en haal Polar alvast:-)

-> https://www.platomania.nl/search/results/…

Video by Dave Menkehorst. Thanks Bob Schellens for filming and coming up with this great location. Thanks Guðmundur Óskar for the drum set.

#polar #newalbum #live #church #iceland #december #release @V2 Records Benelux Icelandair

Release: Chemical Butterfly

Credits Chemical Butterfly:

Dave Menkehorst – Drums/mixing and Co-producer
Rob van der Loo – Bass
Len van de Laak – keyz
Thomas Meeuwis – Rhythm guitar
Jonas Pap – Strings
Yvon van Zwieten – Backing vocals
Fala Bella Wassenaar – Backing vocals
Additional players who played bits and pieces: Ymte Koekkoek, Sheldon Jung, Mike Grooten, Pieter Martijn Faber
Felix Tournier – Recording engineer at Wisseloord Studio
Arvid van den Bosch – Recording Engineer & a lot more
Pieter Kloos – Mastering at the Void studio
Hans Dekker – Photography
Kartess – Artwork
Rob van den Broek – Graphic Designer